Biglia, Polak, Gillet ... Ik kon niet geloven dat ik voor dat team mocht spelen

"Biglia, Polak, Gillet ... Ik kon niet geloven dat ik voor dat team mocht spelen"

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 14:05ma 13-07-2020 om 14:05

Cheikhou Kouyaté denkt nog vaak met weemoed terug aan zijn periode bij RSC Anderlecht. De Senegalees voetbalt nu al jaren in de Premier League, maar beleefde zijn grote doorbraak in Brussel. Dat is hij duidelijk nog lang niet vergeten.

"Dit is de club van mijn hart", verwijst Kouyaté in gesprek met La Dernière Heure naar Anderlecht. "Ik heb een geweldige tijd gehad met Biglia, Polak, Gillet, Suarez, Boussoufa en dan vergeet ik er nog veel. Ik herinner me dat ik niet kon geloven dat ik voor dat team mocht spelen. Ik wilde zijn zoals Biglia, Polak of Gillet", klinkt het vol lof.

"Ik heb me door veel van hen laten inspireren. Ariël Jacobs en Besnik Hasi hebben me vertrouwen geven, net als Silvio Proto. Hij praatte de hele tijd tegen me en noemde mij zijn luitenant", lacht hij. Kouyaté laat de deur dan ook open voor Anderlecht. Als Vincent Kompany hem zou bellen, is de middenvelder annex verdediger zeker bereid om te luisteren, gaf hij eerder aan.

Tussen 2009 en 2014 stond Kouyaté onder contract bij Anderlecht. In die periode veroverde de Senegalees er liefst vier landstitels.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Kouyaté in het huidige Anderlecht passen?

(212 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws