Manchester City mag een feestje bouwen: géén Europese schorsing

Manchester City mag een feestje bouwen: géén Europese schorsing

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 10:36ma 13-07-2020 om 10:36

Laatste update: maandag 13 juli 2020 om 10:42ma 13-07-2020 om 10:42

Manchester City komt met de schrik vrij. Het besluit van de UEFA om de Engelse grootmacht voor twee seizoenen te schorsing voor internationaal voetbal is teruggedraaid door het internationaal sporttribunaal CAS.

De Europese voetbalbond UEFA legde Manchester City in februari een tweejarige Europese schorsing op vanwege financiële malversaties. City tekende onmiddellijk beroep aan bij het CAS, dat zich de laatste maanden over de zaak boog. Het internationaal sporttribunaal heeft nu besloten dat de straf ongegrond is. Wel moet City een boete van 10 miljoen euro betalen.

Het betekent dat Manchester City de komende twee jaar 'gewoon' mag uitkomen in de Champions League. De club vreesde topspelers als Kevin De Bruyne, Raheem Sterling en Sergio Agüero kwijt te raken als de straf zou blijven staan. Manager Josep Guardiola beloofde al zijn tot medio 2021 lopende contract sowieso uit te dienen.

Voor Chelsea, Leicester City en Manchester United is de uitspraak wat zuur: omdat City als nummer twee van de Premier League niét Europa in zou gaan, had plek vijf recht gegeven op een Champions League-ticket. Dat feest gaat nu niet door. Het zou de eerste keer zijn geweest dat een Europese topclub een schorsing had gekregen voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws