Mannaert krijgt flinke tegenwind: Club Brugge lag toen zelf aan de basis

Mannaert krijgt flinke tegenwind: "Club Brugge lag toen zelf aan de basis"

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 11:00zo 12-07-2020 om 11:00

Vincent Mannaert, manager van Club Brugge, is uit de Raad Van Bestuur van de Pro League gestapt. Hij is het beu dat de leden volledig voor hun eigen belangen gaan. Roland Duchâtelet is akkoord, maar weet dat Club daar zelf ook voor verantwoordelijk is.  

De ex-voorzitter van Standard geeft dat aan bij Het Laatste Nieuws. "Het was Club Brugge dat zelf aan de basis lag van het stoppen met die onafhankelijke bestuurders. Vincent Mannaert heeft toen de clubs afgebeld om voor Roger Vanden Stock te stemmen als nieuwe voorzitter van de Pro League, om de onafhankelijke voorzitter te vervangen."

Sindsdien gaat het volgens Duchâtelet bergaf met de Pro League. "Die Raad van Bestuur is een inner circle van mensen die in de eerste plaats de belangen van hun eigen club dienen. De rest beslist niet mee, tenzij het statutair niet anders kan. Dat is niet gezond."

Duchâtelet vindt dat er een heel nieuw bestuur moet komen. "Ik denk dat het tijd is om een grote kuis te houden. Er is nog niets veranderd na Operatie Zero. Integendeel. Mehdi Bayat is nadien nog verkozen tot voorzitter van de KBVB. Kan je je nog een grotere karikatuur voorstellen? De broer en businesspartner van iemand die lege horlogedoosjes verzamelt en in voorarrest in de gevangenis heeft gezeten, dié wordt verkozen tot voorzitter van de voetbalbond."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws