'Man City wil De Bruyne met twee jaar verlengen én aanvoerdersband geven'

'Man City wil De Bruyne met twee jaar verlengen én aanvoerdersband geven'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 07:00za 11-07-2020 om 07:00

Laatste update: zaterdag 11 juli 2020 om 08:09za 11-07-2020 om 08:09

Maandag weet Manchester City of het twee jaar uit de Champions League gebannen wordt. Toch zal een negatieve beslissing geen verschil maken voor Kevin De Bruyne. De Rode Duivel voelt zich goed bij The Citizens, bovendien kan hij er zelfs aanvoerder worden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Door het vertrek van David Silva (34) word De Bruyne naar voor geschoven als nieuwe kapitein. Zowel zijn ploegmaats als trainer Pep Guardiola erkennen het leiderschap en de ploeggeest van de Rode Duivel, die straks aan zijn zesde seizoen bij Man City begint. Zelfs een Europese uitsluiting houdt De Bruyne daar wellicht niet van tegen.

De 29-jarige Rode Duivel voelt zich gelukkig in Manchester met zijn gezinnetje. Bovendien is er de zekerheid van een jaarloon van 18 miljoen euro voor nog minstens drie seizoenen. De Bruyne zelf beseft dat geen enkele club in deze tijden zijn vertrek kan afkopen. Meer nog: naar verluidt wil Man City zijn contract met twee jaar verlengen.

Daarnaast overweegt nummer twee uit de Premier League om drie miljoen aan Europese bonussen  - die hij contractueel dreigt te verliezen bij een uitsluiting – te compenseren. Reken daarbovenop de wenkende aanvoerdersband en je weet dat een vertrek bij Man City niet meteen aan de orde is.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet De Bruyne vertrekken bij Europese uitsluiting?

Ja, zo'n speler hoort Champions League te spelen
66%
Nee, hij zit daar goed bij Man City
34%
(283 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws