'Man City wil De Bruyne met twee jaar verlengen én aanvoerdersband geven'

'Man City wil De Bruyne met twee jaar verlengen én aanvoerdersband geven'

11-07-2020 07:00 Laatste update: 08:09
23

Maandag weet Manchester City of het twee jaar uit de Champions League gebannen wordt. Toch zal een negatieve beslissing geen verschil maken voor Kevin De Bruyne. De Rode Duivel voelt zich goed bij The Citizens, bovendien kan hij er zelfs aanvoerder worden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Door het vertrek van David Silva (34) word De Bruyne naar voor geschoven als nieuwe kapitein. Zowel zijn ploegmaats als trainer Pep Guardiola erkennen het leiderschap en de ploeggeest van de Rode Duivel, die straks aan zijn zesde seizoen bij Man City begint. Zelfs een Europese uitsluiting houdt De Bruyne daar wellicht niet van tegen.

De 29-jarige Rode Duivel voelt zich gelukkig in Manchester met zijn gezinnetje. Bovendien is er de zekerheid van een jaarloon van 18 miljoen euro voor nog minstens drie seizoenen. De Bruyne zelf beseft dat geen enkele club in deze tijden zijn vertrek kan afkopen. Meer nog: naar verluidt wil Man City zijn contract met twee jaar verlengen.

Daarnaast overweegt nummer twee uit de Premier League om drie miljoen aan Europese bonussen  - die hij contractueel dreigt te verliezen bij een uitsluiting – te compenseren. Reken daarbovenop de wenkende aanvoerdersband en je weet dat een vertrek bij Man City niet meteen aan de orde is.

No Poll