Moet Waasland-Beveren beginnen vrezen? Herbevestiging van degradatie is plan A

Moet Waasland-Beveren beginnen vrezen? "Herbevestiging van degradatie is plan A"

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 21:50do 09-07-2020 om 21:50

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 21:50do 09-07-2020 om 21:50

Er heerst opnieuw veel onzekerheid in de Belgische voetbalwereld over de afhandeling van het vorig seizoen en de start van het nieuwe. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft de degradatie van Waasland-Beveren ongeldig verklaard, waardoor de Pro League moet werken aan een nieuwe oplossing. Volgens Bert Sterckx, journalist bij Sporza, is een herbevestiging van de degradatie echter plan A.

"Maandag is er een nieuwe Raad van Bestuur en tegen dan moet er een plan zijn. Het opvallende is dat plan A gewoon een herbevestiging is van de degradatie van Waasland-Beveren", verklaarde Sterckx. "De juristen van de Pro League hebben de uitspraak van het BAS bestudeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat dat kan als ze alles wat beter formuleren en motiveren."

"Het gaat om de volgende passage:  er is geen redelijke verantwoording voor het verschil in behandeling tussen 1A en 1B. Met andere woorden: waarom in de ene competitie wel nog voetballen en in de andere niet? Rondvraag bij juristen leert ons dat dat een gevaarlijk spelletje is, een achterpoortje. Bepaalde clubs die daar nadeel van zouden ondervinden, zullen meteen weer in actie schieten."

"Daarom onderzoeken de juristen van de Pro League ook nog een keer de andere modellen met 17, 18 of misschien wel 20 clubs om zo te bekijken welk model uiteindelijk de minste weerstand zou ondervinden", besloot Sterckx.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws