'Eupen en Moeskroen stemden voor barragematchen, KVO en Zulte Waregem tegen'

'Eupen en Moeskroen stemden voor barragematchen, KVO en Zulte Waregem tegen'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 09:00wo 08-07-2020 om 09:00

Vanaf komend seizoen worden er barragematchen gespeeld tussen de nummer vijftien van 1A en nummer twee uit 1B. De inzet: een plaats in de Jupiler Pro League. Pierre François (CEO Pro League) is alvast een voorstander van deze beslissing.

Het voorstel kwam van Philippe Bormans (Union Saint-Gilloise). "Ik ben zeer blij met de introductie van deze barragestrijd. Het zal leiden tot meer spanning in die competitie. Anderzijds wordt ook de strijd om het behoud in 1A attractiever", reageert François in Het Laatste Nieuws.

De G5 stemde voor dit voorstel, net als Royal Antwerp FC en Sporting Charleroi. Verrassend genoeg waren ook KAS Eupen en Royal Excel Moeskroen voorstander. Dit in tegenstelling tot KV Oostende, KV Kortrijk en Zulte Waregem, die allen tegen stemden.

De barragematchen moeten voor meer spanning zorgen in 1A én bovendien krijgen meer 1B-clubs de kans om weg te komen uit de Tweede Klasse. De tegenargumenten bleven uit, waardoor Bormans zijn gram haalde en het voorstel dus voldoende stemmen opleverde.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Vind je die barragematchen een goed idee?

(200 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws