Gent geeft toe: Champions League is een factor in de gesprekken met David

Gent geeft toe: "Champions League is een factor in de gesprekken met David"

26-06-2020 09:45 Laatste update: 12:35
7

KAA Gent lijkt deze zomer afscheid te nemen van Jonathan David (20). Voorzitter Ivan De Witte is daar echter niet zeker van. Bovendien zien de Buffalo’s een zeer gemotiveerde David op training, wat alleen maar voor positieve signalen zorgt in de Ghelamco Arena.

Op dit moment durft De Witte nog geen voorspellingen te doen over de toekomst van David. "De manager zegt: 100 procent kans dat hij weggaat. Voor de speler is dat al iets minder. Die is voorzichtiger. Volgens mij is de kans fiftyfifty dat hij blijft. Ik weet welke vragen er voor hem binnenkomen, hé. Ik sluit dus niets uit", aldus de Gent-voorzitter in Het Nieuwsblad.

Gent mikt alvast op een recordbedrag voor het goudhaantje. "We hebben hier en daar ons oor al te luisteren gelegd, bij mensen die het kunnen weten. Ik zal geen bedrag noemen, maar het zal toch behoorlijk moeten zijn. Hij is nog jong (20, nvdr.). David heeft natuurlijk een heel uniek profiel", gaat De Witte verder.

"De coronacrisis zal misschien zijn rol spelen. De afspraak is alvast dat alle partijen zich in een deal moeten terugvinden. De Champions League is een factor in de gesprekken. Die jongen gedraagt zich ook uiterst positief en traint uitstekend", besluit hij.