Onderzoekscoördinator in dossier Propere Handen volgt Wagner op als bondsprocureur

Onderzoekscoördinator in dossier Propere Handen volgt Wagner op als bondsprocureur

25-06-2020 20:04 Laatste update: 20:17
3

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een opvolger gevonden voor Kris Wagner. Ebe Verhaegen, die optrad als onderzoekscoördinator in het dossier Propere Handen, is de nieuwe bondsprocureur. Vanaf 1 juli begint hij aan zijn nieuwe functie.

Dat meldt de KBVB via zijn website. De voetbalbond heeft dus een opvolger gevonden voor de veelbesproken Wagner, die in april werd ontslagen. Verder werd Dirk Thijs benoemd tot Eerste Voorzitter van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal, de voormalige Geschillencommissie Hoger Beroep.

Ook het bondsreglement, dat de voorbije jaren meermaals voor onduidelijkheid zorgde, werd in een nieuw kleedje gestoken. De KBVB heeft in samenwerking met de KU Leuven het bondsreglement onder handen genomen en voorzien van een stevige update.

"De vernieuwing van het bondsreglement mag je een huzarenstukje noemen", aldus Peter Bossaert, CEO van de KBVB. "Het staat al jaren op de agenda om het bondsreglement te hervormen. Pegie Leys heeft het samen met hoogleraar Frank Hendrickx en zijn team van de KU Leuven vereenvoudigd en gemoderniseerd met respect voor alle stakeholders."