Toch twijfels bij Dessers: 'Topschutter in Nederland is geen garantie op succes'

Toch twijfels bij Dessers: 'Topschutter in Nederland is geen garantie op succes'

25-06-2020 15:05 Laatste update: 15:23
7

KRC Genk staat op het punt om Cyriel Dessers aan te trekken. De spits komt over van Heracles Almelo, waar hij topschutter van de Eredivisie werd. Wil dat echter zeggen dat hij ook zal slagen bij KRC Genk?

In het verleden waren topschutters uit Nederland ook in buitenlandse topcompetities een zekerheid op doelpunten. 'Vroeger had je jongens als Van Basten, Romario, Litmanen, Bergkamp, Ronaldo, Nilis, Van Nistelrooij, Kezman, Suarez... Topschutters die overal waar ze kwamen doelpunten wisten te maken', merkt Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, op.

'De laatste jaren is dat echter niet meer zo. Wie kan er voor El Hamdaoui, Wilfred Bony, Bjorn Vleminckx, Alireza Jahanbaksh en Vincent Janssen zich nog een mooie carrière voor de geest halen? In Nederland is het nu eenmaal makkelijker voetballen. Je moet niet eerst een duel aangaan, want je krijgt veel meer ruimte. Topschutter worden in Nederland is gee garantie meer op succes in een ander land', schrijft hij in zijn column.

Hij moet zich bewijzen
Al is Vandewalle ook positief over Dessers. 'Een Belg, een verstandige kerel, sympathiek ook en de voorbije seizoenen bij NAC, Utrecht en Heracles goed voor één doelpunt per twee wedstrijden. Het is nu aan hem om te bewijzen dat een scorende spits in elk systeem past', klinkt het.

Ook de transfersom van vier miljoen euro zou niet voor druk zorgen. 'Op zich is dat geen groot bedrag. Club Brugge betaalde 8 miljoen euro voor Okereke en die scoorde ook niet vaak. Daarnaast betaalde Genk al eens 5 miljoen euro voor Ingvartsen, dus hij is niet eens de recordaankoop. In Genk is het ook altijd rustiger dan bij de andere clubs in ons land', besluit hij.