Fysiektrainer Club Brugge is onder de indruk: “Hij is iemand die onvermoeibaar is”

Fysiektrainer Club Brugge is onder de indruk: “Hij is iemand die onvermoeibaar is”

19-06-2020 16:28
9

De coronacrisis zorgt ervoor dat er extra aan de fysiek moet worden gewerkt, ook bij Club Brugge. Fysiektrainer Eddie Rob laat zich uit over de situatie bij de Belgische landskampioen.

“Onze voorbereiding zal dit jaar zwaarder zijn”, vertelt fysiektrainer Eddie Rob aan Het Nieuwsblad. “Onze spelers zijn individueel sterker geworden tijdens de coronacrisis. We kunnen de intensiteit van de trainingen opdrijven. We willen onze voetballers trainen als atleten.”

“Openda en Kossounou zijn onze snelheidsduivels”, gaat Rob verder. “Maar heel wat spelers legden ook goeie sprongkrachttesten af. Daarbij valt op dat iemand als Emmanuel Dennis een pak hoger kan springen als hij zijn armen mag gebruiken. Dat betekent dat hij een heel goeie coördinatie heeft.”

“Ruud heeft meer gedaan dan wat we van hem gevraagd hebben. Als de trainer zegt dat hij zijn carrière mogelijk met een of twee jaar kan verlengen, komt dat door het werk dat hij de voorbije maanden heeft gedaan. Ook Simon Mignolet is iemand die onvermoeibaar elke dag komt trainen. Simon is een soldaat, hij stopt nooit. Terwijl wij spreken, zie ik hem even verderop in onze fitness zitten”, aldus Rob.