Antwerp worstelt met Lamkel Zé: Verkoop hem, desnoods met verlies

Antwerp worstelt met Lamkel Zé: "Verkoop hem, desnoods met verlies"

16-06-2020 21:15 Laatste update: 21:24
17

Didier Lamkel Zé maakt het weer bont bij Antwerp. Hij kwam niet opdagen voor de inspanningstesten en hint nadrukkelijk naar een transfer. Peter Maes is duidelijk: Antwerp moet hem die transfer geven. 

"Antwerp moet hem verkopen. Desnoods met verlies", stelt de ex-coach van Lommel in Het Laatste Nieuws. "Lamkel Zé is een creatieve speler die zijn aandeel had in bepaalde wedstrijden. Bovendien is hij ook wel wat een cultfiguur. Er werd veel door de vingers gezien, maar dat is nu duidelijk niet meer het geval. Andere bazen, andere wetten. En dus kunnen ze hem het best laten gaan. Want de groep is altijd belangrijker dan het individu."

Hem straffen binnen de club lijkt Maes nu zinloos. "B-kern of individueel laten trainen? Da's moeilijk. Want hoelang hou je dat vol? En wat daarna? Nee, het beste is om hem te laten gaan. Desnoods met verlies. Al betwijfel ik dat laatste. Dit type speler gaat altijd wat opbrengen. Puur voetballistiek is Lamkel Zé iemand die iedereen wil. Maar dat karakter moet je er dan wel bijnemen. En daar gaan veel clubs op afknappen, maar niet allemaal."

Toch bestaat de kans dat Lamkel Zé niet weg raakt. "Dan zullen ook de resultaten na verloop van tijd gaan meespelen, denk ik. Want als die tegenvallen, zijn normen snel zoek in het voetbal en is alles snel weer koek en ei. Dan wordt er toch weer naar de kwaliteit gekeken, buitenbeentje of niet. Een Mbokani kan zich ook altijd meer permitteren dan een ander. Maar voor zover ik Ivan Leko wat ken, denk ik niet dat hij dat zal toelaten."