Brys klaar om 'zijn' Beerschot te bekampen: Kijk uit naar dat matchke

Brys klaar om 'zijn' Beerschot te bekampen: "Kijk uit naar dat matchke"

16-06-2020 20:30 Laatste update: 20:28
2

Marc Brys is de nieuwe trainer van OH Leuven. Hij krijgt meteen een lastige opdracht: de promotiefinale tegen zijn ex-club Beerschot. Brys is er helemaal klaar voor. 

"Hier is een enorm potentieel voorhanden", geeft Brys aan bij Het Laatste Nieuws. "OHL is een stabiele club, de speelvelden en andere accommodaties, de technische data: allemaal meer dan Eerste Klasse waardig. Bovendien kan OHL terugvallen op de knowhow van Leicester City. Na gespreken met CEO Peter Willems en TD Wim De Corte wist ik dat ik hier goed werk zou kunnen leveren."

Begin augustus zou hij normaal gezien de terugwedstrijd in die promotiefinale spelen. "Ik kijk uit naar dat matchke. Dat wordt hoe dan ook een historische wedstrijd voor OHL. En ook al zou ik maar op een kleine kern kunnen terugvallen, daar zit nog veel potentieel in."

Verder zwaait hij met lof naar de ontslagen Vincent Euvrard. "Mijn voorganger heeft hier goed werk geleverd, waar ik kan verder kan op bouwen. Dat ik tegelijkertijd een ploeg moet klaarstomen die één of twee weken na die promotiereturn al aan de competitie moet beginnen, is te gek voor woorden. Maar het is nu eenmaal zo, we gaan er het beste van maken."