'Premier League-plannen: COVID-paspoort, tóch fans bij wedstrijden'

'Premier League-plannen: COVID-paspoort, tóch fans bij wedstrijden'

14-06-2020 18:43
3

Twee vooraanstaande Premier League-clubs – één uit het noordwesten van Engeland en één uit Londen – zoeken naar mogelijkheden om op korte termijn alsnog fans toe te laten, schrijft The Sunday Times. Volgens de kwaliteitskrant zijn er contacten gelegd met een grote farmaceutische instantie uit Hong Kong en worden er plannen gemaakt voor een zogeheten COVID Passport.

PTG Pharmaceuticals, het bedrijf uit Hong Kong, zou voor 1,8 miljoen coronatests per dag kunnen zorgen. Volgens The Sunday Times willen de clubs medische tests bij hun eigen stadions faciliteren, die 72 uur voor een wedstrijd al uitgevoerd kunnen worden. Als supporters niet besmet blijken te zijn, kunnen ze een Covid Passport krijgen en zijn ze vrij om de wedstrijd te bezoeken.

Hoe realistisch dit is, is echter nog maar de vraag. Iedere test kost dertig euro per stuk en het is nog niet duidelijk welke partijen hiervoor op willen en kunnen draaien. Daarnaast zou het te lang duren om alle fans het gedesinfecteerde stadion in en uit te krijgen.

De Premier League wordt woensdag hervat, vooralsnog achter gesloten deuren. Manchester City, Arsenal, Aston Villa en Sheffield United openen het bal.