Januzaj barst weer van het vertrouwen: Mijn beste jaren moeten nog komen

Januzaj barst weer van het vertrouwen: "Mijn beste jaren moeten nog komen"

13-06-2020 12:32
3

Toen Adnan Januzaj bij Manchester United doorbrak, leek the sky the limit, maar op zijn 25e voetbalt de sierlijke linkspoot toch wat meer in de anonimiteit. Bij Real Sociedad moest hij zelfs tot februari wachten voor hij een vaste plek in de ploeg veroverde. Toch heeft Januzaj vertrouwen in de toekomst.

"Ik was fysiek niet top", verklaart de Rode Duivel bij Sportwereld zijn mindere prestaties in de eerste seizoenshelft. "Ik had geen blessure, maar kon op training niet voluit gaan. Dan weet je dat het ook in de wedstrijden moeilijk wordt. Door mijn stijl verkijken mensen zich daar soms op. Technisch gaat alles me heel gemakkelijk af. Het lijkt dat ik daarom langs elke tegenstander glijd. Maar ik moet ook fysiek in orde zijn en dat ben ik pas sinds Nieuwjaar."

"Omdat ik zo jong begonnen ben, vergeten mensen dat ik nog altijd maar 25 ben", zucht Januzaj enigszins. "Mijn beste jaren als voetballer moeten nog komen. Ik ben een technische speler die nooit grote blessures heeft gehad. Als alles goed gaat, heb ik nog minstens tien jaar carrière voor mij. Misschien geen tien jaar meer als flankspeler, maar ik heb de kwaliteiten om ook in het centrum te spelen of een rijtje te zakken. Dat deed Ryan Giggs ook op het einde van zijn carrière."

Persoonlijke toekomst
In de Spaanse pers klonk het dat Sociedad Januzaj deze zomer wilde verkopen om wat geld in het laatje te brengen. Door de coronacrisis lijken die plannen gewijzigd. Ziet de middenvelder zichzelf nog in het Baskenland voetballen komend seizoen? "In het voetbal weet je natuurlijk nooit, maar voorlopig ben ik helemaal geconcentreerd op Real Sociedad", verzekert hij.

"We kunnen ons zelfs plaatsen voor de Champions League en daar hangt veel van af. Ik zou het zeker zien zitten om hier volgend jaar dat avontuur ook nog mee te maken. Maar je weet nooit wat er op je pad komt. Ik sta open voor alles", besluit Januzaj. Bij de herstart van La Liga staat Sociedad vierde in de stand.