'Anderlecht is duidelijk: geen verbeterd contract voor Van Crombrugge'

12 juni 2020 om 06:58

RSC Anderlecht zal Hendrik Van Crombrugge geen verbeterd contract voorschotelen. Michael Verschueren had voor zijn vertrek één en ander beloofd, maar de nieuwe bazen van paars-wit zullen die gesprekken niet verderzetten. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Het huidige contract van Van Crombrugge, die vorig seizoen een absolute sterkhouder was bij Anderlecht, loopt tot 2023. Bij zijn overstap van KAS Eupen kreeg de 27-doelman echter een overeenkomst aan geen te hoge eisen. Wat niet wegneemt dat Anderlecht zijn sterkhouder absoluut aan boord wil houden.

'Voor Van Crombrugge was dat nieuws uiteraard niet fijn, maar insiders verwachten dat hij professioneel genoeg is om de knop om te draaien. Anderlecht vreest niet dat de keeper, die de komende maanden moet gebruiken om een EK-selectie af te dwingen, de ontgoocheling zal aangrijpen om deze mercato een exit te forceren', aldus de krant.

De voorbije tijd werd Van Crombrugge aan onder meer Schalke 04, PSV Eindhoven en AFC Ajax gelinkt. Als nieuwe doelman haalde Anderlecht Timon Wellenreuther al weg bij Willem II.