UPDATE: 'Interesse in Anderlecht-doelwit neemt toe: Duitse clubs melden zich'

UPDATE: 'Interesse in Anderlecht-doelwit neemt toe: Duitse clubs melden zich'

11-06-2020 10:15 Laatste update: 12-06-2020 09:00
24

RSC Anderlecht stuurde donderdag een mannetje naar FK Partizan Belgrado – Rode Ster Belgrado. Ondertussen is het duidelijk wie Anderlecht volgde het in de Servische topper. Het zou gaan om Umar Sadiq.

Sadiq is 23-jarige centrumspits. Donderdag hielp hij Partizan Belgrado aan een zege in de beker. Tijdens de halve finale van de Servische cup was de Nigeriaan goed voor de assist bij het enige doelpunt uit de partij. Het doelpunt in de 56e minuut kwam op naam van Bibras Natcho.

Volgens Futbol Arena was Anderlecht special aanwezig voor Sadiq. Paars-wit was niet de enige ploeg met bijzondere interesse voor de aanvaller. Ook AC Milan, Valencia, Manchester United, Spartak Moskou, CSKA Moskou, Lokomotiv Moskou, Beşiktaş en Fenerbahçe zaten in de tribune voor de aanvaller.

Sadiq is geen goedkope jongen. Naar verluidt wil Partizan 15 miljoen euro vangen voor haar aanvaller die nog tot 2022 onder contract ligt bij de club. Dit seizoen was Sadiq in 38 matchen goed voor 17 goals en 16 assists. In het verleden viel zijn naam al eens bij KRC Genk. Dat was toen Sadiq in 2018 nog onder contract stond bij AS Roma.

Update: De interesse neemt toe, want ook Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen worden aan de komst van Sadiq gelinkt. Dat schrijft ScoreNigeria.