Vanden Borre slaagt niet in nieuwe comeback bij Anderlecht: De tijd ontbrak hem

Vanden Borre slaagt niet in nieuwe comeback bij Anderlecht: "De tijd ontbrak hem"

10-06-2020 20:32
5

Het is voorbij voor Anthony Vanden Borre bij RSC Anderlecht. Ondanks een crash­dieet en veel trainingsarbeid is hij niet geslaagd in een nieuwe comeback. Zijn klein contract wordt dan ook niet verlengd. Dat is geen verrassing voor sportdokter Chris Goossens, in het verleden nog aan de slag bij paars-wit.

Vanden Borre trainde hard bij Anderlecht, maar hij liep een hamstringblessure op en kende een terugval. "Vaak willen sportmannen die vechten om terug te keren net iets meer doen dan wat ze aankunnen", vertelde Goossens aan Het Nieuwsblad. "Een spierblessure is niet onlogisch. Je moet altijd zien welke inspanningscapaciteit het lichaam aankan."

"Wie drie jaar uit roulatie was, heeft toch een jaar tot anderhalf jaar nodig om enigszins weer de oude te worden. Bij Anderlecht ontbrak die tijd misschien. Je moet de conditie heel geleidelijk aan weer opbouwen. Er moet eerst een basis gelegd worden van kracht, uithouding en explosiviteit. Van de ene dag op de andere meetrainen met een topclub gaat niet. Dat zijn geen twee oefensessies per week."

"Het is dagelijkse trainingsarbeid aan hoge intensiteit. Wanneer ben je daar klaar voor? Eigenlijk zou je zo'n jongen langer individueel moeten begeleiden. Anderlecht zal dat wel geprobeerd hebben, maar in groepssporten is dat niet altijd evident", besloot Goossens.