Coronacrisis raakt ook Portugese clubs hard: 'Hadden akkoord van 147 miljoen euro'

Coronacrisis raakt ook Portugese clubs hard: 'Hadden akkoord van 147 miljoen euro'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 11:44wo 03-06-2020 om 11:44

De coronacrisis gaat flinke gevolgen hebben voor de zomerse transferperiode, zo stellen Benfica en FC Porto. De Portugese clubs lopen enorme transferinkomsten mis nu clubs voorzichtiger zijn bij het aantrekken van nieuwe spelers.

Een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor Benfica en Porto is het kopen en uiteindelijk weer doorverkopen van jonge spelers. Benfica-voorzitter Luís Felipe Vieira stelt dat zijn club al twee afspraken had gemaakt over uitgaande transfers, die samen tweehonderd miljoen euro in het laatje hadden gebracht. Deze deals waren echter van voor de coronacrisis en zijn nu geannuleerd. "Het is nu onmogelijk", laat Vieira weten aan Record

Ook bij Porto komt de klap van de coronacrisis financieel hard aan. De club loopt weliswaar minder inkomsten mis dan Benfica, maar volgens Porto-voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa is de klap groot. "Het was niet tweehonderd miljoen euro, maar we zaten daar wel dichtbij", vertelt hij. "Ik noem geen namen, maar we hadden een akkoord voor 147 miljoen euro. Als die transfer door was gegaan hadden we het nu niet over financiële problemen gehad", sluit de Porto-preses af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws