Sterkhouder Club Brugge bewierookt: Mentaliteit hét bewijs van professionalisme

Sterkhouder Club Brugge bewierookt: "Mentaliteit hét bewijs van professionalisme"

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 15:00zo 31-05-2020 om 15:00

Een toptransfer. Meer kan er niet gezegd worden over de komst van Simon Mignolet bij Club Brugge van afgelopen zomer. Hij toonde dit seizoen meermaals dat hij een van de beste keepers van ons land is en dat hij eigenlijk te goed is voor de Jupiler Pro League. Lieven Maesschalck was alvast niet verrast van de fysieke paraatheid van ‘Big Si’.

Veertien tegendoelpunten uit 29 wedstrijden. Ja, het was een topseizoen voor Mignolet. Zelfs toen het coronavirus ons land lam legde, liet de doelman monden openvallen. Zo zette hij een sterke tijd neer in het VIER-programma 'De Container Cup', waarin hij beter scoorde dan onder meer Club-ploegmaat Hans Vanaken.

Maesschalck, kinesist van de Rode Duivels, blikt terug op die prestatie. "Ik ken Simon zijn mentaliteit, een ongelofelijke prof. Qua uithouding en qua powertraining. Hij is er al dagen mee bezig. Een bewijs voor zijn professionalisme", reageert Maesschalk in De Zondag.

Dat Mignolet als doelman bijvoorbeeld ook sterk voor de dag kwam op de loopband en de fietsproef, kon Maesschalck al raden. "Een keeper moet niet alleen keeper zijn", zegt hij. "Hij moet performant zijn. Simon is daar het bewijs van en daardoor staat hij vandaag waar hij staat."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws