Nieuwe Duivels krijgen aanpak zoals Tielemans: Je zal zien dat zij gaan volgen

Nieuwe Duivels krijgen aanpak zoals Tielemans: "Je zal zien dat zij gaan volgen"

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 11:51zo 31-05-2020 om 11:51

Laatste update: zondag 31 mei 2020 om 12:02zo 31-05-2020 om 12:02

De Rode Duivels spelen de volgende jaren (naar alle waarschijnlijkheid) twee grote toernooien op rij: in 2021 het EK, in 2022 het WK in Qatar. Het lijkt erop dat de huidige selectie van Roberto Martinez in die periode wijzigingen zal ondergaan. Johan Walem kondigt alvast drie nieuwkomers aan.

De huidige generatie Rode Duivels loopt op haar laatste benen. Ouderdomsdekens als Vincent Kompany, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen zullen het EK en eventueel het WK wel nog halen, maar zwaaien nadien af. Tijd voor de nieuwe garde om op te staan. Als oud-bondscoach van de nationale beloften heeft Walem een uitstekende blik op de toekomst van het Belgische voetbal.

"Martinez liet met Tielemans en Dendoncker al twee jongens proeven van het WK, waar zij konden bijleren", doet Walem de aanpak van de Spanjaard uit de doeken bij La Capitale. "Hij pakt het nu op dezelfde wijze aan met Verschaeren, voor zijn blessure. Je zal zien dat Mangala, Lokonga en Doku gaan volgen", voorspelt Walem.

Lokonga en Doku zijn twee van de goudhaantjes bij RSC Anderlecht, die in het voorbije, lastige seizoen nadrukkelijk hun neus aan het venster staken. Mangala timmert dan weer aan de weg bij VFB Stuttgart. Zij waren in het recente verleden vaste waarden bij de nationale beloftenkern.

Overigens weerlegt Walem het gerucht dat er hommeles was tussen hem en Martinez. "Ik ben niet vertrokken vanwege een dispuut met Martinez", klinkt het met klem. Walem koos voor een job als bondscoach van Cyprus.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws