UPDATE: 'Genks target mag eind dit jaar weg'

UPDATE: 'Genks target mag eind dit jaar weg'

31-05-2020 11:33 Laatste update: 15:45
16

KRC Genk mikt volop op aanvallend versterking voor komend seizoen. Met Paul Onuachu beschikken de Limburgers slechts over één centrumspits. Cyriel Dessers moet de Nigeriaan komen ondersteunen, maar als plan-B heeft Genk ook een Argentijn op het oog: Juan Brunetta.

De 23-jarige Brunetta kende een sterk seizoen bij Godoy Cruz, een club uit zijn thuisland. Hij kan als hangende spits uit de voeten, maar even goed als diepe man. Dat is zowel Genk als Club Brugge niet ontgaan. Het bestuur van Genk is echter al een stapje verder gegaan: het bracht een bod uit van 3,6 miljoen euro. Dat is in Argentinië echter meteen naar de prullenmand verwezen, weet Het Belang van Limburg.

Godoy Cruz wil namelijk de hoofdvogel afschieten met Brunetta. De club mikt op een transfersom van om en bij de negen miljoen euro. Er zit dus nog een serieus verschil tussen vraag en aanbod. Dat hoeft op zich geen dramatisch nieuws te zijn voor Genk, want zoals gezegd gaat de landskampioen van 2019 in eerste instantie vol voor Dessers. Ook Heracles Almelo wil echter cashen dankzij haar topschutter.

Update: TNT Sports meldt dat Godoy zijn sterkhouder nog graag wil behouden tot het einde van het jaar. De Argentijnse club staat er met een laatste plaats slecht voor in de competitie en mogelijk kan het met Brunetta in de rangen het tij nog keren.