Geen 1A-club meer in Waasland: Dat had 20 jaar geleden vermeden kunnen worden

Geen 1A-club meer in Waasland: "Dat had 20 jaar geleden vermeden kunnen worden"

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 16:50za 30-05-2020 om 16:50

Laatste update: zaterdag 30 mei 2020 om 17:01za 30-05-2020 om 17:01

Tenzij er op juridisch vlak nog wonderen gebeuren, komt Waasland-Beveren volgend seizoen in 1B. Een pijnlijke vaststelling voor een team met een roemrijk verleden. Toch had het er heel anders kunnen uitzien voor de club, moest het twintig jaar geleden een andere keuze gemaakt hebben.

Het Waasland kende met onder meer SKN Sint-Niklaas, Sporting Lokeren en Waasland-Beveren te veel ploegen op hoog niveau. Dat concludeert ereburgemeester van Sint-Niklaas Freddy Willockx. Hij wou er dan ook één topclub van maken om de onderlinge concurrentie in te perken.

"Samen met de voorzitters van Beveren en Lokeren ben ik toen in een helikopter gestapt om een locatie aan te duiden waar het nieuwe stadion zou komen. Sint-Niklaas-West bleek het ideale compromis", doet Willockx zijn verhaal bij Sporza.

Toch kwam de fusieclub er niet omdat Beveren er niet in mee wilde gaan. "Het wou zijn eigenheid behouden", klinkt er. Uiteindelijk ging de deal dan toch beklonken worden, tot de supporters lucht kregen van het project en zich er stevig tegen kantten. De emoties laaiden hoog op. "Enkele mensen verlieten het gebouw langs een achterdeur en werden zelfs bijna gelyncht", zegt burgemeester van Beveren Marc Van de Vijver.

Een gemiste kans, zo blijkt nu. "Rationeel gezien was een fusie veel meer aangewezen, dan de versnippering die is gebleven. Het had kunnen worden vermeden, maar het is nu te laat", denkt Willockx.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou jij voorstander zijn van een dergelijk project waar jouw ploeg in verwikkeld zit?

(149 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws