UPDATE: ‘Ook Anderlecht en KVM blijven in België, clubs verkiezen Tubeke'

UPDATE: ‘Ook Anderlecht en KVM blijven in België, clubs verkiezen Tubeke'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 10:45ma 25-05-2020 om 10:45

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 10:30wo 27-05-2020 om 10:30

Inmiddels mag er dan wel duidelijkheid zijn over het competitieformat voor het volgende seizoen, de voorbereiding op dat seizoen verloopt wel nog in grote onduidelijkheid. Standard besliste alvast om niet op zomerstage te gaan.

Bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen hoort naar al oude traditie ook een buitenlandse stage. De coronacrisis lijkt daar nu echter een stokje voor te gaan steken. Zo weet La Dernière Heure dat Standard al zeker niet naar het buitenland trekt deze zomer.

De Luikse club had nochtans al de nodige reserveringen gedaan. Van 30 juni tot 6 juli zouden de troepen van Michel Preud’Homme zich vestigen in het Ruhrgebied, en daar de nodige oefenwedstrijden afhaspelen. Die stage is echter geannuleerd, de Luikenaars blijven deze zomer op de club om zich voor te bereiden.

Ook bij KAA Gent, wordt de denkpiste om niet op buitenlandse zomerstage te vertrekken concreet. Stefan Smet, journalist voor Het Nieuwsblad, weet dat de club eraan denkt zich voor te bereiden in eigen land.

Naast de buitenlandse oefenstages worden de Belgische clubs ook nog voor een ander probleem gesteld. Door het nog tot Augustus lopende verbod op sportwedstrijden, slaagt geen enkele club erin om oefenwedstrijden in te plannen. Het belooft een unieke voorbereiding te worden voor de voetballers in de Jupiler Pro League.  

UPDATE: Ook Anderlecht en KV Mechelen werken al zeker hun zomerstage af in België. Volgens Het Laatste Nieuws reserveerden beide ploegen al hun plekje in het oefencentrum van Tubeke. Nog een heleboel andere ploegen staan te popelen om hun zomerstage daar af te werken. Door de verlaagde capaciteit van het hotel, én het geringe aantal beschikbare oefenvelden, zullen sommige clubs echter een alternatieve locatie moeten vinden.  

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een droom wordt werkelijkheid voor Cyriel Dessers! #KRCGenk #Genk #Dessers #Heracles #Utrecht #NAC #Lokeren #OHL #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws