Ik keek Bölöni aan, hij keek naar de grond en liep me straal voorbij

"Ik keek Bölöni aan, hij keek naar de grond en liep me straal voorbij"

18-05-2020 10:15
11

Laszlo Bölöni is geen coach van Antwerp meer. Na drie jaar geeft hij er de brui aan. Gert Verheyen zal de Roemeen missen, al had hij niet de beste ervaringen met hem.

"Je kan van Bölöni niet zeggen dat hij het niet goed deed", geeft Verheyen aan bij Het Nieuwsblad. "Hij heeft Antwerp in die drie jaar een identiteit helpen geven. Ze moeten wel dominanter voetbal spelen, ja. Maar om dat te doen zonder je identiteit te verliezen... Niet makkelijk."

Bölöni zorgde altijd wel voor animo. "Als je voor tv werkt, kan je zijn interviews voor en na de match alleen maar goed vinden. Hij bracht leven in de brouwerij. Soms was hij grappig, soms ronduit onbeschoft tegen de interviewer."

Als coach heeft hij minder goede ervaringen met Bölöni. "Toen we daar vorig seizoen speelden met KVO, kruiste ik hem in de gang. Ik keek hem aan, hij keek naar de grond en liep me straal voorbij. Wist hij dan niet dat ik de trainer was van KVO? Of begon de intimidatie daar al? Maar dan wel voor de match met een big smile een hand geven voor de camera's."