Clement blikt vooruit op transferzomer: We hebben een groot voordeel

Clement blikt vooruit op transferzomer: "We hebben een groot voordeel"

17-05-2020 21:00 Laatste update: 21:00
17

Club Brugge mag na heel wat commotie dan toch de landstitel vieren. Philippe Clement wordt zo voor het tweede seizoen op rij kampioen. De coronacrisis heeft ook een voordeel: de kans is groter dat sterspelers Hans Vanaken en Simon Mignolet aan boord blijven.

"Dat zijn belangrijke spelers met het DNA van Club Brugge", geeft Clement aan bij Het Nieuwsblad. "Ik merk bij veel jongens dat er honger is om dit seizoen beter te doen. Ik heb niet het gevoel dat er spelers zijn die willen vertrekken. Ook Krépin Diatta en Emmanuel Dennis niet. Al moet je er ook mee rekening houden dat door corona de transferperiode wel eens verlengd kan worden."

In een eventuele bekerfinale mogen zomertransfers al meedoen, maar dat maakt volgens Clement weinig verschil. "We gaan zeker geen spelers halen voor één match. Elke aanwinst moet in het langetermijnverhaal passen van Club. Ik heb van de voorbije weken ook gebruikgemaakt om spelers te bekijken."

"Qua transfers is er nog veel onduidelijk. We weten niet of er spelers gaan vertrekken. Je ziet dat er bijna geen transfers gebeuren op dit moment. Het grote voordeel dat we hebben is dat we niemand moeten verkopen", besluit de coach.