Degryse na 'supporterloos' voetbal: Dan gaan er veel supporters afhaken

Degryse na 'supporterloos' voetbal: "Dan gaan er veel supporters afhaken"

17-05-2020 14:00
12

We keken er met z’n allen reikhalzend naar uit en dit weekend is het zo ver: er wordt weer gevoetbald. In de Duitse stadions blijft het voorlopig wel nog ijzig stil. Analist Marc Degryse kon zich er moeilijk in inleven. "Het leek op een trainingswedstrijd."

"Ze zeggen dat we alles gewoon gaan worden, maar dit gaat een tijdje duren vooraleer we dit leuk gaan vinden", verklaart Degryse bij Het Laatste Nieuws. Hij omschreef de kraker tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 als een trainingspartijtje. "Twee ploegen van dezelfde club die tegen elkaar spelen om te oefenen."

Hoe kunnen ploegen het dan wel aanpakken? "Misschien moeten ze geleidelijk aan publiek toelaten. Zodat een tiende van het stadion gevuld is." Al denkt Degryse ook aan creatievere oplossingen. "In Mönchengladbach zetten ze kartonnen foto’s van supporters. Dan heb je tenminste het gevoel dat er iets is."

Tot slot laat hij de innerlijke pessimist in zich naar boven. "Als we dit zes maanden of een jaar moeten volhouden, dan gaan er veel supporters afhaken. Ik kan me niet voorstellen dat dit altijd zo zal zijn."