Vandenbempt: AA Gent is de grote winnaar, net als Westerlo en Club Brugge

Vandenbempt: "AA Gent is de grote winnaar, net als Westerlo en Club Brugge"

16-05-2020 09:20
39

De hectische dag bij de Pro League zit erop. Verrassend genoeg koos men voor een Eerste Klasse A met zestien clubs mét verkorte Play-Offs. Waasland-Beveren is de grote verliezer, maar volgens Peter Vandenbempt zijn er zeker ook winnaars bij heel dit scenario.

De radioman maakt de balans op na een dagje gepalaver bij de Pro League. Maar wie zijn nu de winnaars? "Ik zou zeggen: misschien Westerlo, dat onverwacht toch nog kan promoveren, al hangt het dus af van wat OHL en Beerschot nog voor mekaar krijgen", vertelt Vandenbempt voor de camera's van Sporza.

Al komt er ook een G5-club aan te pas. "Ik denk natuurlijk ook aan AA Gent, dat voor mij de grote winnaar is van deze coronacrisis. Dat krijgt zomaar de tweede plaats en uitzicht op de groepsfase van de Champions League. En de miljoenen krijgt het in de schoot geworpen."

De landstitel is voor Club Brugge, al is er daar weinig discussie over. "En natuurlijk ook de verdiende kampioen Club Brugge. Ze hebben er heel lang op moeten wachten om eindelijk zeker te zijn, maar dat is vandaag nu een feit."