Toch bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp?: 'Meeste clubs zijn het eens'

Toch bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp?: 'Meeste clubs zijn het eens'

14-05-2020 12:12
82

Komt er dit seizoen toch nog een bekerfinale? Het kan. Eerst zetten de veiligheidsraad en de UEFA de deur al op een kier en nu lijken ook de meeste profclubs Antwerp en Club Brugge hun ultieme match te gunnen. 

Tot 31 juli mag er van de Veiligheidsraad niet aan competitiesport gedaan worden in ons land. Daarna kan het weer wel. De UEFA besliste ondertussen dat het huidige seizoen voor maandag 3 augustus afgelopen moet zijn. Dan wil de Europese voetbalbond alles weten over de eindstanden van de gewone competities en de bekerwedstrijden van de 55 aangesloten landen. Op 1 en 2 augustus zou er dus plaats zijn voor een bekerfinale.

Antwerp en Club Brugge mogen dus hopen om straks alsnog naar de Heizel te trekken. Vrijdag weten de clubs het normaal zeker of er dit seizoen een bekerfinale komt. Dan staat immers de Algemene Vergadering op het programma en zal er naast het einde van de Jupiler Pro League, de Proximus League en de Europese ticket gepalaverd worden over de bekerfinale. Volgens Sportwereld zijn de meeste clubs het ondertussen eens dat die finale er moet komen.