Gerets (65) sukkelt met gezondheid: Daarna is het alleen bergaf gegaan

Gerets (65) sukkelt met gezondheid: "Daarna is het alleen bergaf gegaan"

14-05-2020 11:15 Laatste update: 11:18
7

Eric Gerets (65) is al een tijdje geen trainer meer. Door een hersenbloeding moet hij het nu rustig aan doen. Bij Het Nieuwsblad geeft Gerets aan dat hij het moeilijk heeft met zijn situatie.

"Het gekke is dat ik in 2012 een hersenbloeding kreeg en nog heb doorgewerkt tot 2015 zonder supergrote problemen. Maar sinds ik stopte, omdat de symptomen te erg werden, ging het alleen bergaf", legt Gerets uit. "Ik doe tegenwoordig veel slidings zonder bal. (lacht) Ik lig om de haverklap op mijn gezicht."

Gerets kampt iedere dag weer met die medische problemen. "Er zijn tamelijk wat plekken in mijn hersenen waar weinig of geen doorbloeding meer is. Dat is niet best. Daardoor heb ik voortdurend last van duizeligheid. Mijn bloeddruk gaat omhoog en omlaag. Vijf pillen per dag slik ik. Bloedverdunners, een pil voor de cholesterol, voor de bloeddruk... Daardoor stagneert de bloeddruk, maar voor de rest helpen ze geen kloten. Die duizeligheid blijft."

Gerets hoopt vooral dat de situatie niet nog verergert. "Als je voortdurend bang moet zijn, dan heeft het leven geen zin meer. En ik leef te graag. Dus daar denk ik totaal niet aan. Ik hoop wel dat het nu een klein beetje stagneert. Het gaat steeds achteruit. Als het nog erger wordt… (maakt zijn zin niet af) We leven, het is goed weer, daar moet je ook blij om zijn. Ik geniet nog met volle teugen."