'Anderhalvemeter-regel kost Eredivisie-clubs meer: mogelijk verplichte mondkapjes'

'Anderhalvemeter-regel kost Eredivisie-clubs meer: mogelijk verplichte mondkapjes'

Het toelaten van fans in stadions waarbij de anderhalvemeter-regel in acht wordt genomen, levert meer kosten dan inkomsten op. Dat meldt het Algemeen Dagblad in Nederland op basis van onderzoek van de KNVB en de Eredivisie CV.

De twee partijen zijn op zoek naar mogelijkheden om toch fans binnen te laten bij wedstrijden. Spelen met slechts een kwart van de toeschouwers in het stadion blijkt geen optie. Volgens het AD brengt dat meer kosten met zich mee dan dat het inkomsten oplevert, en is spelen zonder publiek dus zelfs economisch interessanter. In het reddingsplan wordt nu gesproken over de optie om het aanwezige publiek verplicht mondkapjes te laten dragen. Op die manier hopen de partijen de stadions voller en de thuiswedstrijden rendabeler te maken. 

Minister Hugo de Jonge liet in een eerder stadium doorschemeren dat grote evenementen met publiek wellicht niet mogelijk zijn tot er een vaccin gevonden is. Dit kan een jaar tot anderhalf jaar duren. Wel is er vanaf 1 september weer profvoetbal mogelijk, hoewel minister Martin van Rijn deze week liet doorschemeren dat er ook gekeken wordt om het voetbal vóór 1 september weer toe te staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie