Straks Lommel City in lichtblauwe kleuren? Het zou toch zomaar eens kunnen

Straks Lommel City in lichtblauwe kleuren? "Het zou toch zomaar eens kunnen"

11-05-2020 21:28
6

Maandag 11 mei 2020 gaat de boeken in als een historische dag voor Lommel SK. De Limburgers maken vanaf heden deel uit van de City Football Group, waardoor het grote Manchester City een zusterclub wordt. Maar zal dat niet tot een verlies van eigenheid leiden?

VoetbalPrimeur.be bracht eerder op maandag al een uitgebreide analyse van het business model van City uit. Lommel is immers al de achtste ploeg (!) die door de eigenaarsgroep werd opgekocht. Vele van die andere clubs, zoals Melbourne City en New York City FC, pasten zich volledig aan aan het grote voorbeeld uit Manchester. Dat zou in Lommel dus ook het geval kunnen zijn.

Stef Wijnants wikt en weegt die kansen. "Het paradepaardje van de groep is Manchester City", beseft de journalist van Sporza. "Maar ook alle andere clubs waarvan ze eigenaar zijn, heten City: Melbourne City, New York City, Mumbai City en Montevideo City. Bij sommige clubs is er zelfs een hele make-over gebeurd. De clubkleuren zijn bijvoorbeeld veranderd: bij Melbourne zijn ze van rood-wit naar het lichte blauw van Manchester City gegaan. Dat hebben die andere clubs ook."

Veto?
"Of Lommel ook verandert van groen-wit naar dat lichte blauw en Lommel City zal heten, is niet duidelijk", geeft Wijnants toe. "Maar in de overeenkomst staat dat de huidige vzw van Lommel over een aantal zaken zijn vetorecht mag uitspreken, namelijk over de kleuren, de clubnaam, de naam van het stadion en de jeugdwerking." 

"Die vzw zou dat kunnen tegenhouden, maar ze weten nog niet of ze dat zullen doen. Daaruit maak ik op dat de club toch zomaar eens Lommel City zou kunnen heten", luidt zijn besluit. Bronnen dicht bij de club zouden wel al aangegeven hebben dat Lommel hoe dan ook in groen en wit zal blijven voetballen.