KV Oostende wil stap vooruit: Op korte termijn een goeie middenmoter

KV Oostende wil stap vooruit: "Op korte termijn een goeie middenmoter"

11-05-2020 14:05 Laatste update: 14:09
6

KV Oostende heeft dan toch een licentie gekregen voor komend seizoen. Dat werd zondag bekend. Voorzitter Frank Dierckens is opgelucht en hoopt dat de Amerikaanse investeerder voor een nieuwe wind zorgt.

"We hebben de voorbije maanden stabiliteit gemist. Die moeten we terugbrengen", zo vertelt Dierckens aan Het Nieuwsblad“Ik geloof in de sportieve aanpak en het project van PMG. Zij werken graag met jonge spelers. Het voornaamste is dat we in 1A kunnen blijven. Op korte termijn willen we een goede middenmoter worden."

In het afgelopen seizoen was het vaak bibberen voor de kustploeg. "Voor volgend jaar moeten we vooral zien dat we de degradatiestrijd kunnen vermijden. Die voortdurende stress weegt zwaar op een club. En we willen opnieuw mooi voetbal brengen. Over een jaar of drie of vier zullen we dan evalueren hoe ver we daarin staan.”

Ondanks de komst van de Amerikanen kan Dierckens gewoon voorzitter blijven. "Ik behoud ruim 25 procent van de aandelen in KV Oostende. Het gaat dus eerder om een participatieproject dan een overname."