‘Anderlecht ziet buitenlanders terugkeren, enkele opvallende afwezigen’

‘Anderlecht ziet buitenlanders terugkeren, enkele opvallende afwezigen’

05-05-2020 07:28
11

RSC Anderlecht traint in kleine groepjes en volgt zo het voorbeeld van de andere competities. Het Nieuwsblad meldt dat veel buitenlanders nu ook zijn teruggekeerd in Brussel.

Kemar Roofe zit nog vast in Engeland, maar Michel Vlap en Peter Zulj waren weer present. ‘Peter Zulj vertoefde tijdens de coronacrisis bij zijn familie in Oostenrijk, maar vloog met Lufthansa van Wenen over Frankfurt terug naar Brussel. De middenvelder showde gisteren zijn geblondeerde kapsel aan Michel Vlap, die terug is uit Friesland. Op de parking van Anderlecht maakten de twee een praatje, maar wel met de nodige afstand. Ook het mondmasker was niet veraf.’

Anderlecht zal blijven doorgaan met trainen zolang de competitie niet officieel is stopgezet. De kleedkamers betreden is echter nog steeds verboden. Iedereen kreeg ook een mondmasker. Amir Murillo en huurling Dejan Joveljic bleven in België. “Ik ben speler van Anderlecht en train hier”, liet Joveljic optekenen op de website van moederclub Frankfurt. “Opnieuw tegen een bal trappen voelt geweldig. Ik blijf geduldig en hoop dat de competitie nog hervat.”

Afwezigen
Toch waren er ook enkele afwezigen. De naam van Samir Nasri valt niet meer op het Astridpark. Roofe zit aldus nog vast in Engeland, maar de opvallendste afwezige was Nacer Chadli. De afgelopen weken trainde de middenvelder wel, maar hij blijft nu in Luik tot er een beslissing wordt genomen over de competitie. Of Chadli langer bij paars-wit zal blijven is nog maar de vraag door de financiële gevolgen van de coronacrisis.