Standard slaat alarm: We hebben vooral problemen met KRC Genk

Standard slaat alarm: "We hebben vooral problemen met KRC Genk"

04-05-2020 08:00 Laatste update: 09:16
16

De Pro League gaat de regels voor jeugdtransfers aanpassen. Dat weet Het Nieuwsblad. Voor spelers vanaf tien jaar moet binnenkort een opleidingsvergoeding worden betaald. Pierre Locht, directeur van de jeugdacademie bij Standard, reageert opgetogen. 

Hij is het naar eigen zeggen beu dat piepjonge spelers al worden benaderd door de concurrentie. "Wij hebben vooral veel problemen met Genk. Zij kijken veel bij ons en zijn daar ook heel agressief in. Ik heb ouders op mijn bureau gehad die Genk al drie keer hadden geweigerd, en toch bleven ze maar benaderd worden. Zij waren het beu."

Zijn collega Roland Breugelmans van KRC Genk spreekt dat tegen. "Natuurlijk kijkt onze scouting bij Standard, het is de G5-club die het kortste bij ons gelegen is. Wij hebben 226 jongens, daar zitten een twintigtal Walen bij. Logisch, het is even dichtbij als Lommel. Ieder jaar vraag ik in de winterstop één keer of spelers geïnteresseerd zijn. Was dat niet het geval, lieten we ze met rust. Dus stalken? Neen, dat doen we niet."

Verder wil de Pro League meer transparantie zien bij de Belgische clubs. Als een speler interesse geniet, moet de club die hem wil weghalen dat vroeg in het seizoen melden. Anders kan er een sanctie volgen. Nu is er op dat vlak al een gentlemen's agreement, maar die wordt nauwelijks opgevolgd.