'Volgend Premier League-seizoen wellicht volledig achter gesloten deuren'

'Volgend Premier League-seizoen wellicht volledig achter gesloten deuren'

03-05-2020 20:25 Laatste update: 20:28
10

Clubs uit de Premier League bereiden zich voor op een seizoen dat volledig zonder publiek gespeeld gaat worden. Dat de eventuele afwikkeling van de huidige voetbaljaargang zonder fans zal plaatsvinden staat vast, maar ook volgend seizoen zijn volle stadions allerminst een zekerheid.

De clubs verwachten dat het voetbal pas weer 'normaal' wordt op het moment dat er een vaccin beschikbaar is voor het coronavirus, laat Sky Sports weten. Omdat de meeste experts verwachten dat er pas medio 2021 een vaccin zal zijn, vrezen de Engelse clubs dat het seizoen 2020/2021 volledig achter gesloten deuren gespeeld zal moeten worden.

Er zullen ook andere maatregelen getroffen worden tegen de heersende crisis. In eerste instantie zullen alle voetbalclubs de hand op de knip moeten houden tijdens de transferperiode. Dat zou er ook voor kunnen zorgen dat de financiële impact van een seizoen zonder toeschouwers enigszins opgevangen kan worden.

In Engeland worden er uiteraard televisiegelden uitgekeerd als er gespeeld wordt, maar dat bedrag valt lager uit als er een heel seizoen voor lege tribunes gespeeld wordt. De clubs hopen dan ook dat het zover niet hoeft te komen.