De Bruyne tevreden na verlenging Martinez: 'Ons project is nog lang niet voorbij'

De Bruyne tevreden na verlenging Martinez: 'Ons project is nog lang niet voorbij'

02-05-2020 19:02
3

De samenwerking tussen de Rode Duivels en Roberto Martinez is nog niet afgelopen. De Spanjaard zal naar verluidt zijn handtekening zetten onder een contractverlenging tot medio 2022. Een goede zet, oordeelt Kevin De Bruyne.

"De keuze was aan hem. Misschien had hij iets anders gedaan als het EK deze zomer wel gespeeld werd. Maar we hebben een project, en dat is nog lang niet afgerond. Nu stoppen, zou raar zijn. Het lijkt me logisch dat hij zijn contract verlengt", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

De Rode Duivels wilden Martinez alvast niet zien vertrekken. "Iedereen is blij dat hij langer blijft", voegt De Bruyne er nog aan toe. "Waarom hij een goeie coach is? Wel, Martínez heeft veel ervaring. In Engeland trainde hij zowel grote als kleine teams. Tactisch gezien heeft hij in Engeland veel geleerd. Hij heeft bij ons in een vast systeem laten spelen, en dat werkt. De ploeg is gegroeid de voorbije jaren."

Goede zaak
Marc Degryse is ook tevreden met de contractverlenging van Martinez. "Voor De Bruyne is Martínez, net als Guardiola, een goeie coach. Als ik kijk naar de voorbije drie à vier jaar. De band tussen tussen de belangrijke Duivels en trainer is heel hecht geworden. Bij Kevin is dat begonnen net voor het WK. Als trainer til je iedereen naar een beter niveau als de topspelers je steunen."

Dat beaamt Jan Mulder. "Behalve dat de topspelers hem graag hebben, is het vooral de sfeer in de groep die altijd adembenemend goed is. Dat is het halve werk van een coach. En de resultaten zijn al jaren geweldig", besluit hij.