Steunactie van Anderlecht-fan voorlopig geen succes: Ik maak me geen zorgen

Steunactie van Anderlecht-fan voorlopig geen succes: "Ik maak me geen zorgen"

30-04-2020 12:56
54

Enkele weken geleden begon Etienne Wils, superfan van RSC Anderlecht, met een opmerkelijke actie: een inzamelactie voor zijn favoriete ploeg. Voorlopig loopt dat nog niet op wieltjes. Er staat nog maar 1.300 euro op de rekening, waarvan 1.000 euro van de man zelf.

Wils maakt zich echter nog geen zorgen. "Naast de 1.000 euro die ikzelf stortte, droegen nog twee andere mensen bij", legt hij uit aan Het Laatste Nieuws. "Een laag bedrag, maar ik maak me geen zorgen. Het rekeningnummer was voor veel mensen te moeilijk om te vinden. En de actie moest eerst bij Anderlecht juridisch bekeken worden. We hebben gewacht tot 1 mei, morgen dus, om de actie écht te lanceren. Alles verloopt via mijn Facebookpagina, daar vinden de fans die een bedrag willen storten, alle info."

De 61-jarige Wils doet nogmaals een warme oproep om Anderlecht te steunen. "Elke club zal het financieel moeilijk krijgen door de coronacrisis. Ik wil als supporter mijn ploeg steunen, en ik hoop dat alle fans me volgen. Ik wil de supporters betrekken bij de club. Ze echt verbinden aan Anderlecht. Zoals de socio’s bij Real Madrid. De supporters die bijdragen, krijgen het label van 'superfan'."

"We moeten nog bekijken hoe we het precies invullen. Maar bijvoorbeeld een speciaal logo op hun truitje is een mogelijkheid. Er worden ook honderd gesigneerde truitjes geloot onder de fans die meer dan 50 euro hebben gestort. Maar bovenal: voor de club van je hart, moet je toch iets over hebben?", besluit Wils.