Mannaert duidelijk over solidariteit: Niet voor toedekken financiële tekorten

Mannaert duidelijk over solidariteit: "Niet voor toedekken financiële tekorten"

28-04-2020 15:38
26

De Nederlandse voetbalbond heeft een oproep gedaan aan de clubs voor solidariteit wat betreft het tv-geld van Champions League en Europa League. In België deed RSC Anderlecht hetzelfde. Club Brugge wilde reageerde meteen afwijzend. Vincent Mannaert heeft tijdens een interview nogmaals het standpunt van Blauw-Zwart uit de doeken gedaan.

"Wat versta je onder solidariteit?", vroeg de CEO van Club zich af tijdens een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Voor ons in geen geval het toedekken van financiële tekorten bij concurrenten die slecht hebben gewerkt. In België is er bovendien al een solidariteitsmechanisme waarbij 15 procent van de nationale tv-gelden van clubs die zich kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League verdeeld wordt over de andere clubs."

"Daarna zijn er ook solidariteitsbijdragen voor eigen opgeleide spelers. Als Club Brugge hebben we hard gewerkt en zwaar geïnvesteerd om in die groepsfase van de Champions League te geraken. Solidair zijn betekent voor ons dat we dat in de eerste plaats zijn met onze 130 personeelsleden, die we voltijds aan de slag proberen te houden zonder een beroep te doen op de belastingbetaler", besloot Mannaert.