UEFA legt competities deadline op over hervatten van het seizoen

UEFA legt competities deadline op over hervatten van het seizoen

28-04-2020 13:05
21

De UEFA hoopt dat de competities op de Europese velden binnenkort hervat worden. Op welke manier dat gaat gebeuren, wil de Europese voetbalbond voor 25 mei weten. Dat meldt onder meer Sky Sports

In ons land en in de rest van Europa ligt het voetbal al een tijd stil. De UEFA heeft nu een deadline opgelegd aan alle 55 aangesloten Europese landen om te melden wanneer en op welke manier de landelijke competities worden afgewerkt.

Bij de Europese voetbalbond gaat men er vanuit dat zoveel mogelijk landen binnenkort weer gaan voetballen. Toch toont het ook begrip als bepaalde competities nu definitief stopgezet worden. De Jupiler Pro League hoeft dus niet te vrezen als het de huidige stand als eindstand neemt. In Nederland is bijvoorbeeld al een streep onder dit seizoen getrokken. Leider Ajax mag zich geen kampioen noemen, maar krijgt wel het beste Nederlandse ticket voor de Champions League. 

Dat de UEFA nu een deadline oplegd, hoeft niet te verbazen. De UEFA wil immers zelf de Champions League en de Europa League hervatten. Zonder de programma's van de landelijke competities te kennen, wordt het inplannen van Europese matchen een moeilijke opdracht. De deadline ligt op 25 mei, omdat de volgende conference call van de UEFA op 27 mei is.