Coucke in de schaduw bij Anderlecht: Weet niet hoelang hij nog blijft

Coucke in de schaduw bij Anderlecht: "Weet niet hoelang hij nog blijft"

25-04-2020 07:30
12

Eerder deze maand zette Nicolas Lombaerts (35) officieel een punt achter zijn carrière. In Het Nieuwsblad spreekt hij over zijn ex-voorzitter Marc Coucke. Lombaerts heeft zich naar eigen zeggen laten inpakken door Coucke. 

"Ik heb me laten inpakken door zijn enthou­siasme", aldus Lombaerts. "Hij zei me toen dat KVO geen kampioen zou worden, maar dat ze de grote clubs het vuur aan de schenen wilden leggen. Wist ik alles op voorhand, dan had ik het natuurlijk niet gedaan. Ik ben ontgoocheld dat het zo gelopen is, want ik zag het echt zitten. Maar ik was te goedgelovig."

Zijn vertrek was een mokerslag voor KV Oostende. "De dag dat bekendraakte dat hij KVO zou verlaten, wist ik meteen hoe laat het was. Hij zou Oostende zogenaamd in goede handen achterlaten, maar dat kon alleen met ­iemand zo zot als hij. KVO heeft te weinig supporters om te concurreren met de topclubs. En sommige sponsors lopen toch achter zijn gat aan, of het nu in Oostende, Anderlecht of Poelkapelle is."

Volgens Lombaerts heeft Coucke serieus ingeboet aan geloofwaardigheid. "Daarom dat hij bij Anderlecht anderen de boodschap laat brengen. We zien hem anders niet veel meer, hè. Ik weet niet hoelang hij nog bij Anderlecht blijft. Maar het blijft de club met het grootste palmares, dus supporters en sponsors heeft zo'n instituut altijd. Dat komt daar wel goed, met of zonder hem."