Van de politiek loopt voor tot zekerheid: Dierckens bevestigt overname KVO

Van "de politiek loopt voor" tot zekerheid: Dierckens bevestigt overname KVO

23-04-2020 14:26
10

Niets staat een overname van KV Oostende door Pacific Media Group nog in de weg. Nadat Bart Tommelein donderdagmorgen al aankondigde dat de deal rond was, heeft voorzitter Frank Dierckens dat inmiddels bevestigd. De man zat zelfs nochtans nog met flink wat twijfels.

In een eerste reactie bij Het Laatste Nieuws was Dierckens immers nog erg voorzichtig. "De politiek loopt voor, er is nog geen getekend akkoord", liet de KVO-voorzitter optekenen. Pas wanneer de handtekeningen gezet waren, wilde hij definitief spreken van een overname.

Wat Dierckens op dat moment niet wist, was dat vorige nacht wel degelijk al handtekeningen op papier stonden. Op die manier werden de onderhandelingen met vrucht afgesloten. Toen Dierckens daarop attent werd gemaakt, volgde de opluchting. De overname door PMG is dus helemaal rond.

Dat betekent niet dat alle punten en komma's al gezet zijn. Zo moet de verdeling van de aandelen nog uitgeklaard worden. Volgens eerdere berichten zou Dierckens zo'n 20 tot 25 procent van de aandelen behouden. Hoe dan ook lijkt de toekomst van Oostende verzekerd; het licentiedossier zou nu geen problemen meer mogen vormen.