Lokeren krijgt toch toekomstperspectief op trieste dag: 'Vigor Wuitens Lokeren'

Lokeren krijgt toch toekomstperspectief op trieste dag: 'Vigor Wuitens Lokeren'

20-04-2020 14:58 Laatste update: 15:58
14

Na een lange, maar vergeefse strijd is Sporting Lokeren opgehouden te bestaan. De roemruchte club werd maandag failliet verklaard. Het wordt dus nooit meer als voorheen op Daknam, al krijgt de club een reddingsboei toegeworpen door Vigor Wuitens Hamme. Dat aast op een samenwerking.

Een doorstart als fusie van de twee clubs staat in de steiger, zo blijkt. Een groep rond Willy Carpentier, in het verleden ondervoorzitter bij Lokeren, was de voorbije dagen in gesprek met het bestuur van Hamme. Daaruit is een intentieverklaring voortgevloeid. Het doel is 'om een volwaardige oplossing te bieden voor een mogelijk samengaan met Hamme', luidt het in een persbericht.

Doel is om de vele jeugdspelers van Lokeren te kunnen onderbrengen bij Hamme. 'De club VW Hamme werd, niet alleen door het jeugdbestuur, maar ook door de nieuwe groep als ideale partner aanzien vanwege haar gezonde financiële toestand, haar langdurig en succesrijk bestaan als amateurclub in de nationale afdelingen en een sterke jeugdwerking', staat te lezen in de officiële communicatie.

Iedereen akkoord
Hamme geeft wat verdere toelichting over de nakende overeenkomst. 'Volgens de intentieverklaring zou het bestuur evenwichtig worden opgebouwd uit acht bestuurders, namelijk vier bestuurders van elke partner', verzekerkt de provincieclub. Er is ook al een nieuwe naam bedacht voor de fusie. 

'Van bij de start zal de nieuwe club “KSC Vigor Wuitens Lokeren” optimaal gebruik maken van de accommodatie zoals die aanwezig is in Lokeren en in Hamme', klinkt het. 'Het project heeft trouwens ook de zegen van de Lokerse burgemeester. In de loop van de volgende dagen moet dit alles nog bekrachtigd worden door het huidige bestuur van VW Hamme.'