Een jaar na De Jong wil Barcelona opnieuw Ajacied: 'Al in gesprek'

Een jaar na De Jong wil Barcelona opnieuw Ajacied: 'Al in gesprek'

18-04-2020 09:55
7

Nicolás Tagliafico mag dromen van een toptransfer naar FC Barcelona. De 27-jarige linksback van Ajax voerde al meerdere gesprekken met de Catalanen, zo meldt El Mundo Deportivo zaterdag.

Tagliafico is in Camp Nou in beeld als opvolger van Junior Firpo, die op de nominatie staat op te vertrekken als Barça erin slaagt om een geschikte vervanger te vinden. De Spaanse kampioen wil de concurrentie voor Jordi Alba vergroten en de Argentijnse international geldt op dit moment zelfs als de belangrijkste en enige kandidaat, aldus MD.

Tagliafico was vorig jaar nog dicht bij een transfer naar Atlético Madrid ter waarde van 25 miljoen euro, maar Ajax-directeur Marc Overmars wilde na Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne niet nog een steunpilaar verliezen. Wel kreeg de vleugelverdediger de toezegging dat de Amsterdammers deze zomer zouden meewerken.

MD verwacht dat Tagliafico door de coronacrisis nu beduidend goedkoper zal zijn. Zijn zaakwaarnemer Ricardo Schlieper ontving aanbiedingen van meerdere topteams, maar sprak al meerdere keren met Barcelona. Ook Frenkie de Jong nam al contact op met zijn oud-ploeggenoot, die maar wat graag met landgenoot Lionel Messi zou willen spelen.

Tagliafico speelt sinds begin 2018 voor Ajax. Hij ligt tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff Arena.