Vrees voor bizarre transferzomer: Het zou een slagveld kunnen worden

Vrees voor bizarre transferzomer: "Het zou een slagveld kunnen worden"

15-04-2020 16:12 Laatste update: 16:12
5

De coranacrisis is momenteel zwaar aan het inhakken op de voetbalwereld. De clubs stapelen de financiële verliezen op. Dat zal ook serieuze gevolgen hebben voor de transfermercato van volgende zomer. Dat verklaarden enkele makelaars aan Het Laatste Nieuws.

"Er zal serieus wat veranderen, er komen zo veel spelers op de markt. Er gaan koopjes zijn, clubs gaan het misbruiken", aldus Gunther Thiebaut, makelaar van onder meer Hendrik Van Crombrugge, Thomas Foket en Brecht Dejaegere. "Goeie spelers gaan betaald blijven, maar alles daaronder... Dat wordt een ander paar mouwen. Het zou een slagveld kunnen worden."

Zijn collega Mark Volders, makelaar van Nordin Jackers, Jens Teunckens en Killian Overmeire, gaat mee in die redenering. "Gezien de onduidelijkheid proberen de clubs de nieuwe marktsituatie in te schatten en dan komen ze bij ons terecht. Ze vragen zich af of speler X of Y nu goedkoper aan te trekken is", vertelde de gewezen doelman.

"Ik verwacht vooral grote dalingen in de transferprijzen binnenkort, aangezien daar vaak het grootste risico zit. Er gaat minder gek gedaan worden, waardoor vrije spelers nog meer dan anders een voordeel hebben. Clubs met een goed beleid haal je er zo uit, die gaan geen problemen hebben, maar anderen zullen elke euro moeten omdraaien", besloot Volders.