'Serie A houdt hoop: Italiaanse clubs willen competitie op 31 mei hervatten'

'Serie A houdt hoop: Italiaanse clubs willen competitie op 31 mei hervatten'

11-04-2020 14:30
3

Hoewel de lockdown in Italië inmiddels is verlengd tot en met 3 mei vanwege de coronacrisis, hebben de clubs uit de Serie A goede hoop dat het seizoen kan worden uitgespeeld. Dat meldt La Repubblica.

Volgens de Italiaanse krant vindt er op 21 april een belangrijke videoconference plaats tussen de bestuurders. Ze hopen vanaf 4 mei groen licht te krijgen om weer te gaan trainen, zodat de competitie op 31 mei kan worden hervat. Het seizoen moet dan uiterlijk 3 augustus eindigen. De nieuwe jaargang zou dan begin september al van start moeten gaan.

Voor de Italiaanse clubs uit de zwaar getroffen gebieden, zoals AC Milan, Internazionale, Brescia en Atalanta Bergamo, wordt ook aan een oplossing gewerkt. Zij zouden hun trainingen en wedstrijden op een andere locatie moeten afwerken. Rome, dat relatief goed weg lijkt te komen, geldt als optie. Alle duels in de Serie A zullen sowieso achter gesloten deuren plaatsvinden.

Damiano Tommasi, voorzitter van de spelersvakbond AIC, had er eerder nog een hard hoofd in dat de Serie kan worden uitgespeeld. Italië is wereldwijd één van de zwaarst getroffen landen. Gemiddeld overlijden nog altijd 550 mensen per dag.