Courtois vindt het wel fijn in quarantaine: alweer Formule 1 en NBA op het menu

Courtois vindt het wel fijn in quarantaine: alweer Formule 1 en NBA op het menu

11-04-2020 10:57

Bij veel mensen komt de coronaquarantaine stilaan de strot uit, maar Thibaut Courtois weet zich wel te amuseren dezer dagen. De Rode Duivel spendeert zijn tijd voornamelijk aan het online gamen. Dit weekend staat er weer heel wat lekkers op zijn agenda.

Courtois zal dit weekend niet in één, maar twee online sportduels aantreden. Zaterdag trapt de doelman van Real Madrid af met de 'Race for the world', het online initiatief van de Formule 1 om geld in te zamelen voor de strijd tegen corona. Nadat Courtois eerder al deelnam aan de Grote Prijs van Australië stapt hij nu dus opnieuw in een virtuele racewagen.

In totaal bestaat het evenement uit drie verschillende wedstrijden, waarvan zaterdag de eerste manche wordt gehouden. Dinsdag en vrijdag komt het vervolg. Courtois zal het grotendeels opnemen tegen jongens die het gewend zijn om te racen. Zo doen heel wat rijders uit de Formule 1, Formule 2 en Formule E mee. Charles Leclerc en Lando Norris zijn maar twee van de bekende namen.

Alsof dat nog niet voldoende is, zal Courtois zondag ook nog eens online basketten. In de game 'NBA 2K20' neemt onze landgenoot het online op tegen Sergio Agüero in een initiatief van de NBA. Onder de hashtag #TakeOnThibaut maken Courtois en Agüero uit wie de beste e-basketballer is. Courtois zal met de Houston Rockets spelen, terwijl Agüero de San Antonio Spurs koos.