Chaos op komst in 1A en 1B? Amper 19 clubs hebben proflicentie

Chaos op komst in 1A en 1B? Amper 19 clubs hebben proflicentie

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 20:20wo 08-04-2020 om 20:20

Een pak Belgische clubs kregen woensdag slecht nieuws te horen van de Licentiecommissie. In totaal kregen maar liefst zeven profclubs geen licentie voor volgend seizoen. Dat kan voor een gigantische chaos zorgen.

Eersteklassers Standard, Moeskroen en KV Oostende en tweedeklassers Virton, Lommel, Roeselare en Lokeren kregen geen proflicentie voor volgend seizoen. Dat kan nog voor een gigantische chaos zorgen in Eerste Klasse A, maar vooral Eerste Klasse B.

Door het coronavirus is het allereerst nog niet duidelijk hoe komend seizoen er uit zal zien. Op de koop toe hebben op dit moment amper negentien ploegen in het Belgische voetbal een proflicentie. Dertien ploegen uit Eerste Klasse A, vier ploegen uit Eerste Klasse B en twee ploegen uit de amateurreeksen (RWDM en Deinze).

Eerste Klasse A en Eerste Klasse B
Als alles hetzelfde blijft, en alle clubs die geen licentie kregen moeten zakken naar de amateurreeksen, zitten we komend seizoen dus met amper negentien ploegen in de profcompetities. Zo zouden onder andere Beerschot, OHL en Westerlo de plaatsen van Standard, Moeskroen en KVO in Eerste Klasse A innemen.

Dat zorgt wel voor een probleem in Eerste Klasse B, dat dan uit amper drie clubs zou bestaan: Union, RWDM en Deinze.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws