Mpoku openhartig over vertrek bij Standard: Dat heeft me geraakt

Mpoku openhartig over vertrek bij Standard: "Dat heeft me geraakt"

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 15:30wo 08-04-2020 om 15:30

Paul-José Mpoku is in Sport/Voetbalmagazine openhartig over zijn periode bij Standard. Hij heeft het over zijn vetrek, relatie met coaches en zijn leven nu in de Arabische Emiraten. "Het afscheidsbericht van Preud’homme heeft me geraakt", zegt hij.

Mpoku speelde van 2011 tot 2015 bij Standard. Na een jaar in Italie, bij Cagliari en Chievo Verona,  en een jaar bij Panathinaikos keerde hij terug naar Luik. Afgelopen winter vertrok hij naar Al-Wahda FC, een club in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ook in Abu Dhabi ligt de competitie stil. Mpoku koos ervoor om daar te blijven tijden de coronacrisis. "Oorspronkelijk was het onze bedoeling om terug te keren, maar alles ging zo snel. In Europa gingen de grenzen een na een dicht en er heerste een heel angstige sfeer in België. We dachten: misschien is het wel beter om in alle rust met het gezin hier te blijven", zegt hij. Er moeten nog acht speeldagen gespeeld worden, waarschijnlijk zonder publiek.

Vertrek bij Standard
Hij verhuisde voor 2 miljoen euro naar de emiraten terwijl er aanbiedingen tot 4 miljoen euro waren. Mpoku relativeert dat: "Dat klopt, maar ik vind dat ik genoeg gedaan heb voor Standard om die transfer te verdienen", zegt hij. Ook op de geruchten over een verziekende sfeer in de kleedkamer door zijn transfergeruchten antwoord hij duidelijk: "Dat is klinkklare onzin. We hebben ons altijd professioneel gedragen. Noch Mehdi, noch ikzelf hebben ooit eender wie van de club schade willen berokken. De dingen die daarover geschreven werden, zijn pure leugens", aldus Mpoku.

Dat brengt ons bij zijn vertrek. "Preud’homme vond het niet leuk dat ik vertrok. Hij heeft me een lang bericht gestuurd. Dat heeft me echt geraakt. Hij is zo een fantastische coach", aldus Mpoku.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws