Van Eetvelt over moeilijke start: Geschrokken van perceptie rond ontslag Pär

Van Eetvelt over moeilijke start: "Geschrokken van perceptie rond ontslag Pär"

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 21:31di 07-04-2020 om 21:31

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 21:40di 07-04-2020 om 21:40

Karel Van Eetvelt heeft zijn eerste weken achter de rug als CEO van RSC Anderlecht. En die waren allesbehalve gemakkelijk. Vooral het ontslag van clublegende Pär Zetterberg viel niet in goede aarde bij de supporters van paars-wit. 

"Ik ben geschrokken van de perceptie die gecreëerd werd rond het ontslag van Pär", vertelde hij in een videogesprek op de website van Anderlecht. "Tot mijn eigen scha en schande heb ik moeten ervaren hoe in het voetbal de emoties volledig kunnen overnemen. Objectief gezien was er voor Pär geen toekomst bij de club. Hij bracht te weinig toegevoegde waarde in de staf. Om dan iemand royaal te vergoeden omdat hij een iconische speler is, dat kan je onmogelijk volhouden."

"Het afscheidsgesprek was niet makkelijk. Ik heb altijd opgekeken naar Pär en plots moest ik hem een moeilijke boodschap brengen. Toch was het een open gesprek met wederzijds respect en begrip. Maar een kwartier later stond het al in de pers en toen gingen alle poppen aan het dansen. Het was duur leergeld, maar drie weken later sta ik nog altijd achter de beslissing. Hij bracht te weinig toegevoegde waarde in de staf. Toen de storm was gaan liggen, bleek gelukkig dat het persoonlijke respect wederzijds is gebleven. Pär zal altijd een kind van RSCA blijven", besloot Van Eetvelt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws