Kompany ziet uitdaging in financiële problemen: We hebben al hele weg afgelegd

Kompany ziet uitdaging in financiële problemen: "We hebben al hele weg afgelegd"

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 20:19di 07-04-2020 om 20:19

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 21:01di 07-04-2020 om 21:01

De boekhouding van RSC Anderlecht ziet er niet rooskleurig uit. De Brusselaars hebben deze week zelfs proberen te bedelen bij de andere Belgische clubs. Vincent Kompany had zich bij zijn terugkeer waarschijnlijk iets anders voorgesteld, maar toch ziet hij mogelijkheden voor paars-wit.

Kompany benadrukt dat de financiële moeilijkheden geen impact zullen hebben op het spel. "De financiële problemen zie ik als een opportuniteit", vertelde Kompany in een videogesprek op de website van Anderlecht.  "Ze gaan ons verplichten om radicale keuzes te maken. Ik ben op Anderlecht sinds mijn zesde, heb mooie en minder mooie jaren gekend, maar RSCA was al lang op weg naar de middelmaat."

"Het was gewoon een kwestie van tijd vooraleer we in deze positie terecht gingen komen. Ik merk aan de nieuwe mensen dat ze bereid zijn om met bescheiden middelen de club weer op te bouwen. Peter (Verbeke, red.) en ik gaan er samen met ons team alles aan doen om voor volgend seizoen een goeie ploeg tussen de lijnen te krijgen. We gaan blijven aanvallend voetballen, met de inbreng van de eigen jeugd."

"Vergeet niet dat we intussen al een hele weg hebben afgelegd. Als je ziet hoe moeilijk we het in het begin van het seizoen hadden om met onze jeugdige ploeg punten te pakken, en hoe sterk we in de laatste weken naar voren kwamen, daar valt niet naast te kijken. We zullen het uiteraard nooit weten, maar ik ben ervan overtuigd dat we toch op weg waren naar Europees voetbal", besloot Kompany.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws